KLASA 1/ STOPIEŃ 1
1/ Wiadomość powitalna 18-05-20 (2:39)
2/ Ogólna charakterystyka mięsa (9:59)
3/ Przegląd drobiu (2:16)
4/ Obliczanie kaloryczności na podstawie tabel (10:08)
5/ Zadania obliczeniowe - przetwory mięsne - część 1 (7:24)
6/ Zadania obliczeniowe - przetwory mięsne - część 2 (3:45)
7/ Składniki pokarmowe (4:41)
8/ Charakterystyka białek (4:57)
9/ Budowa i charakterystyka tłuszczu (7:37)
10/ Witaminy i ich podział (8:58)
11/ Składniki mineralne i ich podział (5:28)
12/ Metabolizm (14:48)
13/ Budowa układu pokarmowego (7:36)
14/ Marmurkowatość mięsa (2:23)
15/ Normy i normalizacja (10:17)
16/ Bakterie (10:17)
17/ Metody fizyczne termiczne utrwalania żywności - wysokie temperatury (13:11)
18/ Metody fizyczne termiczne utrwalania żywności - niskie temperatury (10:27)
19/ Metody fizyczne pozostałe utrwalania żywności (11:29)
20/ Metody biologiczne utrwalania żywności (3:48)
21/ Metody chemiczne utrwalania żywności (5:22)
22/ Dodatki do żywności (9:01)